abonneren

Spionagebedrijf SnapTrends geblokkeerd op Twitter

Het Amerikaanse bedrijf SnapTrends is geblokkeerd op Twitter. Het bedrijf heeft de informatie van tweets gebruikt om inlichtingendiensten te helpen met het opsporen van verdachten.

Het bedrijf SnapTrensds maakte gebruik van een speciaal algoritme om tweets te analyseren, en kon op deze manier uitgebreide profielen van gedachten verzamelen en samenstellen. Het bedrijf verkocht deze informatie vervolgens door aan politie-instanties en inlichtingendiensten. De software van SnapTrends zorgde zelfs voor een groei van 400 procent in het aantal opgepakte verdachten.

Lees ook: Politie moet achterdeurtjes geheim houden

SnapTrends is een Amerikaans bedrijf dat is gespecialiseerd in het verzamelen en analyseren van data van gebruikers op sociale media. Het bedrijf maakt naar eigen zeggen gebruik van geavanceerde algoritmes om data te verzamelen van sociale media platformen als Twitter, Facebook en Instagram. De data van al deze gebruikers worden geanalyseerd en er worden gebruikersprofielen aangemaakt. Deze informatie wordt vervolgens tegen betaling overhandigd aan Amerikaanse inlichtingen -en politiediensten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Twitter, snaptrends

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord