abonneren

''Spelen gewelddadige games niet zonder risico's''

Het blijkt dat onder jonge studenten er een verband is tussen het spelen van gewelddadige videogames en het gebruik van alcohol en drugs. Ook relaties en het zelfvertrouwen lijden onder de gewelddadige games.Laura Padilla-Walker heeft een jaar lang onderzoek gedaan onder 500 vrouwelijke en 313 mannelijke studenten naar hoe vaak en wat voor games ze spelen. Padilla-Walker is verbonden aan de School of Family Life in Provo, Utah. De staat Utah staat bekend om zijn grote populatie strenggelovige Mormonen.
Mogelijk hebben de religieuze opvattingen van zowel de onderzoekers als de respondenten de resultaten van het onderzoek beïnvloedt.

Volgens Padilla-Walker moet niet de conclusie getrokken worden dat iedereen die gewelddadige videogames speelt een laag zelfbeeld heeft of drugs gebruikt. Waarschijnlijk hebben studenten die drugs gebruiken en weinig zelfvertrouwen hebben meer interesse in het spelen van gewelddadige videogames.

Er zijn grote verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke studenten. Mannelijke studenten spelen drie keer vaker videogames dan vrouwelijke studenten en acht keer vaker gewelddadige videogames. Mannelijke studenten gebruiken ook meer dan vrouwelijke studenten het internet voor amusement, het lezen van het dagelijkse nieuws en het kijken naar pornografie. Vrouwelijke studenten gebruiken het internet vooral voor e-mail en huiswerk.

Uit het onderzoek blijkt dat ongeacht geslacht er een sterk verband is tussen het spelen van gewelddadige videogames en alcohol - en drugsmisbruik, slechte relaties, meer oppervlakkige seksuele contacten en een laag zelfbeeld.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: