abonneren

Specificaties Android 2.0 bekendgemaakt

Google heeft de SDK van Android 2.0 (codenaam Eclair) samen met de specificaties vrijgegeven. Android 2.0 zal op een groot aantal smartphones terechtkomen, waaronder de nieuwe Motorola Droid en een groot aantal HTC-modellen.Met Eclair richt Google zich vooral op interoperabiliteit. Dankzij nieuwe api's moet het makkelijker worden dan ooit om sociale webdiensten te integreren in de Android-interface. Dankzij een Account Manager-api wordt het eenvoudig om accountgegevens op een smartphone op te slaan.
De Contacts-applicatie kan straks gegevens van meerdere accounts verzamelen en (bidirectioneel) synchroniseren. Om deze gegevens toegankelijk te maken is er een nieuwe Quick Contact-mogelijkheid toegevoegd, die in alle applicaties te gebruiken is.

Ook bluetooth krijgt een update: applicaties kunnen voortaan zelf ontdekken welke bluetooth-apparaten in de buurt zijn en welke mogelijkheden deze apparaten hebben. Dit opent veel nieuwe mogelijkheden, vooral voor peer-to-peer-communicatie.

De webbrowser heeft een nieuwe adresbalk, bookmarks met thumbnails en zoomt bij dubbeltikken. Html5 wordt ondersteunt, evenals sql-databases op de client, geolocatie en fullscreen video tag-ondersteuning. Ook de Camera-applicatie ondergaat een aantal vernieuwingen: digitale zoom/macro, kleureffecten en ondersteuning voor xenon/led-flitsers.

Zakelijke gebruikers kunnen straks gebruik maken van Exchange en eindelijk zal Android overweg kunnen met multitouchbediening. Wanneer Android 2.0 beschikbaar komt is nog niet duidelijk, maar Google schijnt behoorlijk vergevorderd te zijn.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie