abonneren

SPEC komt met virtualisatie-benchmark

Virtualisatie is het modewoord van 2007: zowel Intel als AMD gaan hier hard op inzetten. Helaas is er nog geen goede manier om de virtualisatieprestaties van een server (of processor) te testen. SPEC wil dit gat vullen met een speciale benchmark.Zowel de processoren van Intel als AMD ondersteunen inmiddels hardwarematige virtualisatie. Veel pakketten ondersteunen deze techniek, zoals VMWare, XenSource en Microsoft's eigen Virtual Server. Welke virtualisatiesoftware nu het beste met de hardware samenwerkt is niet bekend.
SPEC wil daarom een set standaardbenchmarks ontwerpen die verschillende virtualisatieoplossingen met elkaar vergelijkt. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van verschillende workloads en scenario's.

In de ontwerpgroep voor de benchmark zitten een hoop bekende namen: AMD, Dell, Fujitsu, Siemens, HP, Intel, IBM, Sun en VMWare. De kans is groot dat SPEC zal voortborduren op VMWare's huidige benchmark, VMmark. Deze benchmark werkt door middel van het opstarten van een aantal virtuele machines en het uitvoeren van workload in deze virtuele machines.

Bron: Ars Technica

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: