abonneren

SPB Shell 3D

Het softwarebedrijf SPB is met name bekend om haar razend populaire SPB Mobile Shell, een grafische schil waarmee je het nogal karige startscherm van het ‘oude’ Windows Mobile nieuw leven inblaast. Later verscheen eveneens een grafische schil voor Symbian en nu heeft het bedrijf, overigens veel later dan verwacht, ook een Android-versie klaar.

SPB Shell 3D is geschikt voor apparaten met Android 2.1 of later. Op onze Samsung Galaxy S draait het moeiteloos, met een opvallend mooie en vloeiende grafische weergave. Ook aardig is dat de app direct in de Nederlandse taal start. Concreet biedt het zeven schermen waar je horizontaal doorheen kunt bladeren. Standaard zijn dit Home, Reizen, Communicatie, Tools, Tijd, Foto’s en Weer. Ze zijn al gevuld met relevante widgets, maar je kunt de schermen naar wens ook helemaal anders inrichten door widgets, iconen of slimme mapjes te plaatsen.

Opvallend genoeg zijn er nog geen widgets voor sociale netwerken zoals Twitter of Facebook, terwijl dat juist is waar mensen naar op zoek zijn. De vraag is ook wat de meerwaarde van deze schil voor Android nog is. Android heeft inmiddels van zichzelf al een rijke gebruikersinterface inclusief widgets. Daarnaast komen fabrikanten zelf met uitbreidingen, zoals HTC Sense, en zijn er voordelige of zelfs gratis alternatieven voor het toch wat prijzige SPB Shell 3D.

SPB Shell 3D; Android; € 10,50

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord