abonneren

Spamvechter mag 'Spam' in naam blijven voeren

Vijf jaar lang streden de bedrijven SpamArrest LLC en Hormel tegen elkaar in de rechtszaal. Inzet: het gebruik van de term 'spam'. "Spam is van ons," betoogde Hormel, fabrikant van het gelijknamige vleesproduct. Maar de rechter heeft nu anders beslist.Hij heeft namelijk geoordeeld dat 'spam' inderdaad een handelsmerk van Hormel is, maar alleen waar het voedingswaren betreft. Bedrijven die ongewenste software bestrijden, mogen dus gewoon de term spam in hun naam blijven voeren. Hormel had de rechtszaak aangespannen omdat "SpamArrest ons handelsmerk bezoedelt."

De directeur van SpamArrest kon niet nalaten nog even fijntjes een sneer richting Hormel uit te delen: " Consumenten zijn heus niet zo stom dat ze ons product met jullie ingeblikte vlees verwarren!"

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord