abonneren

Spammers openen frontale aanval op sociale netwerken

Sociale netwerkdiensten vormen de nieuwste frontlinie in de strijd tegen spam. Het afgelopen half jaar zagen sociale netwerkdiensten het aantal spamberichten verviervoudigen.Op sommige sociale netwerkdiensten was het afgelopen half jaar 30 procent van alle aanmeldigen pogingen van spammers om zombieaccounts teregisteren. Deze nepaccounts worden gebruikt om spamberichten en andere malware te versturen naar de leden van het netwerk.

Het type spam dat op sociale netwerkdiensten wordt rondgestuurd is niet anders dan de spamberichten die per e-mail worden verstuurd. Ook de criminelen achter de spam zijn hetzelfde.

Veel mensen vertrouwen sociale netwerkdiensten en denken dat ze daar geen last van spam hebben. De meeste mensen hebben geleerd om e-mailberichten te wantrouwen, maar zijn nog niet op hun hoede voor berichten die ze via ‘leden' van hun netwerk toegestuurd krijgen.


Bron: TheRegister

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord