abonneren

Spammail viert 29e verjaardag

Vandaag is het precies 29 jaar geleden dat iedereen aan Amerikaanse Westkust met een Arpanet-adres een ongevraagde mail kreeg (Arpanet is de voorloper van ons huidige internet).
De afzender was een marketeer van het bedrijf DEC, die zo nieuwe producten van zijn bedrijf onder de aandacht wilde brengen.

De schuldige was ene Gary Thuerk, die dacht dat Arpanet-gebruikers vast wel wilden weten dat DEC Arpanet-protocol-ondersteuning had ingebouwd in hun nieuwe DEC-20 en TOPS-20 operating system.
DEC zelf was gevestigd aan de Amerikaanse Oostkust, en had daar dus niet zoveel promotie nodig. Aan de andere kant van Amerika was het bedrijf een stuk minder bekend. Dus kreeg Thuerk - tenminste, dat dacht hij - een gouden ingeving.

Destijds bestond er namelijk een geprinte lijst waarop de mailadressen stonden van iedereen op Arpanet. Thuerk liet al die adressen intikken...

Helaas voor Thuerk was er in het adresveld maar ruimte voor 320 adressen. De rest van de duizenden ingetikte adressen liep door in het bericht zelf. Toen Thuerk doorkreeg dat het merendeel van de geadresseerden het bericht niet gekregen had, verstuurde hij het bericht nog een paar keer. Daarvoor moest telkens weer handmatig een rits adressen worden ingetikt - want Thuerk wist niet dat hij een mailinglijst kon aanmaken...

Overigens werd spam destijds al net zomin gewaardeerd als nu: Thuerk werd overspoeld met boze antwoord-mails!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord