abonneren

Spam vanaf 1 oktober strenger aangepakt

Staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken heeft bekendgemaakt dat vanaf 1 oktober een algemeen spamverbod ingaat. De regels worden daardoor strenger voor bedrijven.Bedrijven riskeren een boete van maximaal 450.000 euro als ze zich niet aan het algemene spamverbod houden. Door een wijziging in de Telecomwet wordt een al langer bestaand spamverbod uitgebreid naar bedrijven. De wetswijziging zou eigenlijk al op 1 juli in werking treden, maar heeft door onbekende redenen vertraging opgelopen.

E-mailcampagnes moeten vanaf 1 oktober aan strengere eisen voldoen. Personen en bedrijven moeten voortaan vooraf toestemming geven voor het ontvangen van e-mail. Er moet een bestaande klantrelatie zijn met de opdrachtgever van de mailing. Ook moet de mailing de werkelijke identiteit van de verzender ontvangen en er moet een geldig post- of e-mailadres zijn waarm mensen zich kunnen afmelden.

Helaas zal het nieuwe spamverbod nauwelijks effect hebben op de dagelijkse hoeveelheid spam over afslankproducten en potentieverhogers die mensen krijgen toegestuurd: de verzenders daarvan opereren vrijwel altijd vanuit het buitenland.

Via: Tweakers

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: