Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

SpaceX gaat ruimte-internet maken

Elon Musk, de oprichter van SpaceX, wil een wereldwijd internet maken door honderden satellieten te lanceren. Die moeten door samen te werken met elkaar een spotgoedkoop netwerk vormen dat globaal dekkend is.

Dat zegt Musk in een tweet. Hij lijkt daarmee eerdere geruchten over zulke plannen te bevestigen.SpaceX is momenteel in een vroege fase van het plan. "Binnen 2 tot 3 maanden" moet er meer duidelijkheid komen over het project.

Geruchten

Musk reageert op een artikel van de Wall Street Journal van een paar dagen geleden. Die krant wist al te melden dat SpaceX bezig was met een satelliet-project, al zegt Musk wel dat er "veel dingen uit het artikel niet kloppen". Hij wil echter niet zeggen welke dingen dat zijn.

 

Cube-sats

In het artikel van de WSJ staat dat SpaceX ruim 700 satellieten wil lanceren. Dat zijn kleine satellietjes van ongeveer 100 kilo. Steeds meer bedrijven zien het nut in van zulke kleine satellieten. In grote aantallen kunnen die hetzelfde doen als één grote satelliet, maar voor een veel lagere prijs. Bovendien spreiden bedrijven het risico als ze de satellieten tijdens meerdere lanceringen omhoog sturen.

Internationaal internet

SpaceX is niet het eerste en enige bedrijf dat internet wil aanbieden via de ruimte. Onlangs kochten zowel Facebook als Google start-ups die zich bezig houden met drones en satellieten, waarmee de bedrijven goedkoop internet willen aanbieden over de hele wereld.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 09 november

Laatste reactie