abonneren

SoundExchange op de vingers getikt door senaat

SoundExchange heeft een waarschuwing gekregen van een aantal senatoren. De muziekorganisatie wil de royalties voor webradio verlagen, maar alleen als de radiostations drm gaan toepassen. Volgens de senatoren gaat SoundExchange hiermee zijn boekje te buiten.De senaat heeft een tijd terug SoundExchange een negatief advies gegeven omtrent de nieuwe royaltyregelingen. Veel senatoren vonden de dramatische stijging van de royalties belachelijk en bedreigend voor internetradiostations.
SoundExchange, de organisatie die het nieuwe royaltyschema heeft bedacht en moest toepassen, heeft dit negatieve advies niet naast zich neergelegd maar is opnieuw in gesprek met webradiostations. Volgens de senatoren eist SoundExchange nu ineens wel van de webstations dat ze gebruik maken van stricte drm-methoden, iets dat absoluut niet in hun aanbeveling stond.

Als er inderdaad drm-restricties worden toegepast op webradio, dan zal een groot gedeelte van de (hardwarematige) players niet meer met de streams overweg kunnen. Daarnaast eist SoundExchange specifieke informatie over welke nummers er beluisterd worden door gebruikers. Deze privacykwestie valt ook niet goed bij de senatoren.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie