abonneren

Sony's PSP krijgt een nieuw jasje

In vergelijking met Nintendo's DS Lite is Sony's PSP maar een log bakbeest. Sony zelf ziet dit ook in en het bedrijf heeft nu eindelijk de geruchten bevestigd dat er een afgeslankte versie van de PSP in de winkelschappen zal komen te liggen.De 'nieuwe' PSP zal niet wezenlijk anders zijn, zodat alle huidige games gewoon gedraaid kunnen blijven worden.
De meest in het oog springende verandering zal het scherm zijn: Sony gaat gebruik maken van een nieuw, superdun LED-scherm waardoor de PSP een stuk dunner kan worden én langer met zijn accu mee zal gaan.

Hoewel er al enige tijd gespeculeerd wordt dat de UMD-drive gaat verdwijnen, zal dit in ieder geval niet bij de nieuwe PSP gebeuren. Sony heeft de drive wel sneller gemaakt, vanwege de vele klachten over de lange laadtijden. Ook krijgt de PSP nu intern geheugen mee: 8 GB. Waar dit geheugen precies voor gebruikt gaat worden is niet geheel bekend, waarschijnlijk voor het opslaan van savegames, voor downloads en voor het opslaan van muziek en film -- precies waar de huidige PSP nu Memory Sticks voor gebruikt.

Volgens Sony is er nog niet besloten of de nieuwe PSP standaard voorzien gaat worden van een camera en of de voorkant mat- of glanszwart wordt. De nieuwe PSP moet in september gereed zijn en krijgt naar verwachting een prijskaartje van $169/€169.

PSPUpdates

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: