abonneren

Sony's eerste waterdichte superdunne camera

Sony komt met een verrassende uitbreiding in de categorie ultradunne camera's, de T-serie. De nieuwe CyberShot DSC-TX5 heeft voor Sony camera's een aantal unieke eigenschappen.Zo is de camera waterdicht, stofdicht, schokbestendig, vorstbestendig en maar 17,5 mm dun. De camera is verkrijgbaar in vijf kleuren.
Door deze bijzondere eigenschappen is de camera bijzonder geschikt om mee te nemen tijdens sportieve bezigheden: zwemmen, hiken of biken het deert de camera niet. Zelfs tijdens het skiën moet de camera het bij temperaturen tot min 10 graden probleemloos blijven doen.

In het beschermende kastje mag de techniek er ook zijn. Met een 10.2 megapixel Exmor Cmos sensor en Sony's Bionz processor is de camera toegerust voor uitstekende en snelle opnamen. Met wel 10 frames per seconde hoeft u geen moment meer te missen. Vier keer zoom, bewegingscompensatie, smiledetectie en ruisreductie completeren de mogelijkheden tot een universele point en shoot camera. Als dat nog niet genoeg is heeft de camera ook nog de van andere Sonycamera's bekende automatische panorama mogelijkheid. Video-opnemen gaat ook met op 720p hd-kwaliteit. De DSC-TX5 kost ca. € 350 en zal vanaf begin april beschikbaar zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: