abonneren

Sony's brengt vr-bril Project Morpheus begin 2016 uit

Sony's brengt zijn virtual reality-bril, 'Project Morpheus', begin volgend jaar uit. Dat meldde het bedrijf op het Mobile World Congress in Barcelona. Daar gaf het bedrijf ook een demonstratie van de bril.

Project Morpheus is de werktitel van de bril waaraan Sony al sinds vorig jaar werkt. Het bedrijf geeft slechts mondjesmaat informatie over het apparaat, maar wilde er tijdens het MWC wel meer informatie over kwijt.

De bril krijgt een full HD-scherm van 5,7", en heeft een framerate van 120 fps. Volgens Sony zorgt dat ervoor dat Morpheus een stuk geschikter is om op te gamen.
 

PlayStation

Sony wil de bril dan ook vooral geschikt maken voor gaming op de PlayStation 4. Daarvoor maakt de bril ook gebruik van de PlayStation Eye, een camera die net als de Kinect hoofd- en handgebaren van de gamer kan detecteren. Dat betekent dat de bril niet alleen kan detecteren in welke richting je je hoofd draait, maar ook waar je je hoofd naartoe beweegt.

Onze vrienden van Gamer.nl mochten al aan de slag met Project Morpheus. Hun bevindingen lees je hier.
 

Geen prijs

De bril moet "begin 2016" op de markt komen, zegt Sony. Het is niet duidelijk of Nederland daar ook bij zit. Ook wil Sony nog niet zeggen wat het apparaat moet gaan kosten.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: VR, project morpheus

Laatste reactie