abonneren

Sony: "Xbox Live kan niet tippen aan Home"

Sony's belangrijkste aankondiging tijdens de Game Developer Conference was die voor zijn nieuwe Playstion Home-dienst. Volgens sommige aanwezigen komt Sony met zijn Playstation Home het dichtste in de buurt bij William Gibson's concept van 'Cyberspace'. Andere aanwezigen zagen een sterke gelijkenis tussen Playstation Home en de populaire virtuele wereld Second Life.
Sony vindt dat zijn Playstation Home superieur is aan de MMO. "Playstation Home is voor de gebruikers een veel rijkere ervaring dan Second Life," aldus een woordvoerder van Sony, "en tevens maakt het volledig gebruik van alle mogelijkheden die de Playstation 3 biedt."

Microsofts Xbox Live-dienst is nog steeds de belangrijkste standaard waar een nieuwkomer mee wordt vergeleken. Gamers hopen dat de online ervaring van de Playstation 3 minstens net zo goed is als die van de Xbox 360. Volgens Sony is de ervaring van Playstation Home niet te vergelijken met die van Xbox Live.

"Home is de eerste 3d-gemeenschap die een open interactie toelaat tussen de klanten, Sony en externe partners. Het is een echte interactieve, globale gemeenschap van gebruikers," aldus Sony. "Xbox Live is statisch en tweedimensionaal. Het kan niet tippen aan de rijke gebruikerservaring die Home biedt. De interactie van de Xbox Live-community is veel passiever en beperkt zich alleen tot de personen die op de vriendenlijst van de gebruiker staan."

Het is niet bekend of gebruikers van de Playstation 3 alleen via Home met elkaar online kunnen gamen of dat Home een optioneel onderdeel is. Sony zegt dat gebruikers de functionaliteit aan de PS3 kunnen toevoegen door deze te downloaden. De download zal minder dan 500MB zijn.

De Home Beta Trial website is recentelijk gelanceerd en de eerste publieke beta staat gepland voor april. De volledige versie van Playstation Home komt in de herfst uit.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord