abonneren

Sony wint rechtszaak over in beslag genomen PS3’s

Sony Computer Entertainment heeft het kort geding tegen LG gewonnen. LG liet via de Nederlandse rechter beslagleggen op geïmporteerde PS3’s in Nederland waardoor 300.000 PlayStation 3-spelconsoles ingenomen werden door de douane.

LG liet de PlayStation 3’s in beslag nemen door de douane omdat Sony een patent van LG zouden schenden. De totale waarde van de 300.000 PS3’s zou zo’n 43 miljoen euro vertegenwoordigen. Sony heeft dagenlang niet bij deze voorraad gekund.

Nu Sony in het gelijk is gesteld, dient LG op te draaien voor de proceskosten van 130.000 euro. Toch is de kous hiermee nog niet af, want alleen de beslaglegging is opgeheven. De zaak moet nog inhoudelijk worden behandeld.  LG kan dan alsnog zijn gelijk krijgen in het verwijt dat Sony patenten schendt bij de blu-ray-speler in de PS3. LG wil dat Sony daar voor betaalt, terwijl Sony meer ziet in een patentenruil. De twee elektronicabedrijven hadden lange tijd een samenwerkingsverband, maar toen het tijd werd voor verlenging van de overeenkomst, kwamen ze niet tot overeenstemming.

De vervolgrechtszaak over het gebruik van de patenten start op 18 november.

Via: Insidegamer.nl

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: