abonneren

Sony wil niet meer concurreren met YouTube

De dominantie van YouTube over de user-generated videomarkt is zo sterk dat Sony heeft besloten om niet meer te concurreren met de videodienst. Sony wil niet meer afwachten of gebruikers videofilmpjes naar zijn videodienst uploaden, maar gaat actief op zoek naar de allerbeste videotalenten.Sony kocht vorig jaar augustus de videodienst Grouper voor $65 miljoen. Sony probeerde een jaar lang om Grouper neer te zetten als een serieuze concurrent voor YouTube, maar Sony is tot de conclusie gekomen dat dit onbegonnen werk is.
Sony gaat nu verder met Grouper onder een nieuwe naam en met een nieuw businessplan. Grouper gaat verder onder de naam Crackle en Sony gaat actief op zoek naar aankomende videotalenten.

"User-generated video is voor ons dood." Aldus Josh Felser, de oprichter van Grouper en nu de baas van Crackle. "We stoppen met videosharing en gaan ons concentreren op aankomende talenten."

In het verleden konden gebruikers video's uploaden naar Grouper en de meest populaire video's verschenen op de frontpage. Maar Sony wil niet meer afwachten of gebruikers video's uploaden. Crackle gaat samenwerken met videotalenten om kwalitatief goede video's te maken. Crackle gaat de video's van aankomende talenten financieren, promoten en distribueren. Felser wil van Crackle een online versie van een filmstudio maken.

Felser denkt dat niet de kwantiteit maar de kwaliteit van de video's in de toekomst bepaalt hoeveel gebruikers een videodienst aantrekt. Deze theorie is niet nieuw. Videodiensten als Revver, Google Video and Metacafe gaan ook geld geven aan succesvolle videomakers om zodoende talenten naar hun videodiensten te lokken.

Volgens Felser zullen videotalenten worden aangetrokken tot Crackle omdat Sony erachter zit. Sony heeft veel geld en veel ervaring met het produceren en maken van succesvolle films. Door de samenwerking met Sony kan Crackle videotalenten een kans geven om door te breken in de echte filmwereld, iets wat andere videodiensten niet kunnen bieden. Crackle zal de beste filmmakers introduceren bij de bazen van Sony Pictures en de beste filmpjes niet alleen op de website tonen, maar ook aanbieden voor de Playstation Portable, Bravia tv-toestellen en andere producten van Sony. Een gedeelte van de productiekosten zal tevens door Sony worden betaald.

"Wij kunnen voor videotalenten de deur openzetten naar Hollywood," aldus Felser.


Website: Crackle

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie