abonneren

Sony werkt aan dubbelzijdige film-plus-game

Sony's PlayStation 3 mag dan wel de slechts verkopende console zijn, het blu-ray-formaat begint steeds meer aan te slaan. Om de verkoopcijfers van beiden wat op te krikken, werkt Sony aan een techniek om games en films samen op één blu-ray-schijfje te persen.Sony ziet een toekomst voor zich waar een film en de bijbehorende game op één schijfje te koop zijn. De hybride blu-ray-schijf moet nog dit jaar gereed zijn, aldus John Keller van Sony PlayStation.
Het voordeel voor de consument is dat de prijs van het enkele schijfje een stuk lager zal liggen dan van de afzonderlijke film en game.

Er zijn ook nog wat beren op de weg: films en de bijbehorende games worden zelden op hetzelfde moment uitgebracht. Studio's verdienen minder aan de hybride disc dan aan de losse film én game. De bitrate (en daarmee de kwaliteit) van de film zal lager zijn, omdat er ruimte gereserveerd moet worden voor de game. En als laatste: de disc is alleen volledig bruikbaar voor PlayStation 3-bezitters, die maar een klein deel van het totaal aantal blu-ray-bezitters vormen.

X-bit Labs

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie