abonneren

Sony weert PS3 jailbreakers

Sony dreigt alle Playstation 3-gebruikers die de gameconsole gekraakt hebben, te weren van het Playstation Netwerk.

De onlangs beschikbaar gekomen “jailbreak” van de Sony Playstation 3 lijkt nog voor de nodige opschudding te gaan zorgen. In het officiële Playstation-blog van Sony heeft social media manager Jefff Rubenstein een bericht gepost, waarin hij aankondigt dat het gebruik van deze hacks illegaal is en in strijd met de gebruiksvoorwaarden. Gebruikers die deze illegale software op hun systeem hebben, zullen dan ook door Sony definitief de toegang tot het Playstation Netwerk worden ontzegd. Om dit te voorkomen moeten de gebruikers onmiddellijk stoppen met het gebruik van de eventueel gebruikte hardware om de beveiliging te omzeilen en de gekraakte software van hun Playstation 3 verwijderen.

De kraak maakt het mogelijk om zelfgemaakte games op de Playstation te draaien maar kan worden aangepast om illegale games te spelen. Het proces dat Sony tegen de kraker George Hotz voert, loopt nog. Deze kraak was de eerste die de al vier jaar bestaande spelcomputer vrijwel volledig openlegt )voor illegaal gebruik.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord