abonneren

Sony weer in de zwarte cijfers

In het derde kwartaal van het fiscale jaar 2009 heeft Sony sinds een jaar weer zwarte cijfers geschreven. Dit is vooral te danken aan rigoureuze bezuinigingen en goede verkopen van Vaio pc's en Playstation 3 spelconsoles.Sony meldt voor het kwartaal dat eindigde op 31 december een netto winst van 871 miljoen dollar.
De verkopen over dit kwartaal stegen met bijna 4% ten opzichte van hetzelfde kwartaal het jaar daarvoor.

Door de teruglopende vraag naar consumentenproducten en grote concurrentie was Sony gedwongen flink op kosten te besparen de afgelopen jaren. Zo zijn er fabrieken gesloten en heeft Sony flink wat personeel moeten ontslaan om weer winstgevend te worden. Deze maatregelen lijken nu resultaat af te werpen.

Zo zijn de vooruitzichten voor het komende jaar voor Sony gunstig. Sony verwacht binnenkort winst te kunnen maken met de verkoop van de Playstation 3 door een verlaging van de productiekosten.  Op dit moment legt Sony daar nog geld op toe. Door de prijsverlaging vorig jaar is de vraag naar de Playstation 3 flink toegenomen.

Ook verwacht Sony dat de verkoop van televisies zal toenemen, waardoor ook deze divisie winstgevend zal worden. Ook de verkoop van e-readers zal naar verwachting sterk groeien.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord