abonneren

Sony voor de rechter wegens patent Blu-ray

Het bedrijf Target Technology klaagt drie divisies van Sony aan. Volgens het bedrijf gebruikt Sony zonder toestemming één van zijn patenten. Het patent gaat over de metalen lagen die in de Blu-raytechnologie gebruikt worden om licht te reflecteren.

Het patent van Target Technology gaat over het gebruik van een zilveren reflecterende laag op een optische schijf in plaats van een laag die bestaat uit een gouden legering. Het zilveren materiaal is beter bestand tegen corrosie.

Target Technology heeft het patent - met het nummer 7,018,696 - in april 2004 aangevraagd. In maart 2006 werd het patent goedgekeurd. Target Technology claimt dat Sony opzettelijk het patent schendt. Op welke manier Sony het patent schendt met zijn Blu-raytechnologie heeft Target Technology nog niet bekendgemaakt.

Target Technology en Sony hebben niet bekendgemaakt hoe groot het bedrag aan schadevergoeding is dat Target Technology eist. Indien Target Technology gelijk krijgt dan moet Sony op zoek naar een ander materiaal voor zijn Blu-rayschijven of een licentieovereenkomst sluiten met Target Technology.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie