abonneren

Sony verwacht dit jaar 15 miljoen PS3's te verkopen

Sony verwacht dit fiscale jaar dat op 31 maart 2011 eindigt, in totaal 15 miljoen Playstation 3 gameconsoles te verkopen.Dit is 15% meer dan de 13 miljoen stuks die vorig jaar over de toonbank gingen. Het mag dan zijn dat Microsofts Kinect momenteel de show steelt.
toch gaat het volgens Kazuo Hirai, het hoofd van Sony's gamesdivisie, geheel volgens verwachting met de Playstation 3 en de bijbehorende Move.

Zo zijn er in een periode van twee maanden 4,1 miljoen Playstation Move-controllers verkocht. Playstation Move is het iets minder geavanceerde Sony-equivalent voor Microsofts Kinect. Analisten hebben becijferd dat Sony dit jaar tot nu toe 12,4 miljoen Playstation 3 consoles heeft verkocht. Meer dan de 11,3 miljoen Xboxen van Microsoft maar minder dan de Nintendo Wii (15,7 miljoen) en de Nintendo DS (19,2 miljoen). Ondanks dit wereldwijde succes van de Playstation blijft de verkoop in de VS wel achter.

Microsoft heeft gezegd dat dankzij de Kinect de levensduur van de Xbox nog wel vijf jaar gerekt kan worden. Sony heeft volgens recente geruchten voor het verlengen van de levensduur van de de Playstation 3 nog een uitbreiding achter de hand. Zo zou Sony patent hebben aangevraagd op een externe processor die de Playstation 3 van extra mogelijkheden zou moeten voorzien.

Via: BGR

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord