abonneren

Sony Vaio viert tienjarig bestaan

Sony viert het 10 jarige bestaan van de Vaio notebooks met de introductie van en aantal nieuwe series notebooks met als nieuwste vlaggenschip de Z-serie, een ultraportable met een uiterst lichte doch extreem sterke behuizing van carbonfiber.De VGN-Z11XN is ontworpen als het perfecte notebook voor professionals onderweg. Het weegt minder dan 1,5 kg is bijzonder robuust door zijn uiterst lichte en sterke kast gemaakt uit carbonfiber. Het ontwerp is geminimaliseerd tot een perfecte combinatie van vorm en functie.
Zo gebruikt Sony een 12 laags moederbord dat 40% kleiner is dan de voorgaande exemplaren. Een optische drive ontbreekt niet en  ook een vingerprintscanner is voor de toegangsbeveiliging aanwezig.

Het beeldscherm heeft de nieuwe 16:9 breedbeeldverhouding met een hoge resolutie van 1600 x 900 en meet 13,1 inch. Het is een X-black scherm met een groot kleurbereik en helderheid dankzij energiezuinige led-verlichting. Ook is het scherm geoptimaliseerd op zichtbaarheid onder moeilijke lichtomstandigheden.

Uiteraard is dit nieuwe notebook voorzien van Intels vandaag aangekondigde Centrino 2 platform met nog zuinigere en krachtigere processor en chipset. Dankzij een schakelaar kan worden gekozen tussen de energiezuinige  standaard Intel graphics of de ook aanwezige krachtige Nvidia GeForce 9300M grafische kaart. Zo is een batterijduur van vijfeneenhalf uur mogelijk.

Het geheel is ruim voorzien van vier GB werkgeheugen en een 320 GB schijf. Uiteraard ontbreken Draft N wireless netwerk en bluetooth niet. Ingebouwd HSDPA is optioneel.

In Nederland zal de Z-serie notebook vanaf eind augustus beschikbaar zijn voor ca. 2400 euro.

www.vaio.eu

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie