abonneren

Sony TransferJet-chip voor snelle dataoverdracht

Sony brengt zijn eerste chips voor TransferJet uit. Deze chips zijn bedoeld voor draadloze dataoverdracht over zeer korte afstand.Met de TransferJet chips ingebouwd in mobiele telefoons en andere draagbare digitale apparaten zoals foto- en video-camera's, wordt het straks mogelijk snel de data over te zetten naar bijvoorbeedeen pc of tv zonder stekkers.

Zo speelt u uw net gemaakte foto's of video snel af op een tv. De TransferJet standaard werd in 2008 aangekondigd door Sony. Er is een consortium opgericht met bedrijven die moeten zorgen voor een brede ondersteuning van deze nieuw beoogde standaard.

De standaard zorgt voor eenvoudig uit te voeren overdracht van informatie, door de apparaten simpelweg dicht bij elkaar te houden. De overdracht werkt over een afstand tot ongeveer drie centimeter. De theoretische snelheid is 560 MB/s maar zal effectief neerkomen op ongeveer 375 MB/s. De technologie zal de snelheid automatisch aanpassen aan de omstandigheden.

Het is de bedoeling dat mobiele telefoon en camerafabrikanten de TransferJet standaard gaan gebruiken in hun apparaten. Genoemd worden in dit verband, Canon, Nikon, Samsung, Casio, Kodak, Olympus, Toshiba en Sony Ericsson.

Bron: Xbitlabs

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie