abonneren

Sony-topman Kutaragi van PlayStation-divisie af

De slechte verkoopresultaten van de PSP en de aanhoudende problemen rondom de PlayStation 3 hebben een slachtoffer geƫist: Kutaragi, baas van de Playstation-divisie, is naar een andere positie binnen het bedrijf verplaatst.Kutaragi is de vader van de PlayStation. Hij wilde van de PS3 de onmisbare console maken -- met alle resultaten van dien. Door een tekort aan blauwe lasers is de introductie keer op keer vertraagd, zijn er veel te weinig consoles beschikbaar voor de verkoop en lijdt Sony fors verlies op elke verkochte PS3.
Volgens analisten duurt het vier jaar voordat de PlayStation-divisie winst zal gaan maken.

Kutaragi wordt opgevolgd door Kaz Hirai, die een aantal moeilijke beslissingen moet gaan maken over de toekomst van de PlayStation. De tegenvallende verkopen van de PSP leiden inmiddels tot het afhaken van steeds meer game developers, dus Sony zal ofwel met een prijsverlaging ofwel met een PSP-Lite moeten komen om de PSP van de ondergang te redden. Of er een PS4 komt is ook nog niet zeker, alhoewel hooggeplaatste werknemers binnen Sony stellig claimen dat een dergelijke console er wel zal komen -- in 2010.

De PS3 krijgt in ieder geval nog een aantal aardige upgrades. Zo wil Sony bij de introductie van de PAL-versie van de PS3 in Europa een keyboard/muis-combinatie gereed hebben, waarmee makkelijk via de PS3 op het internet gesurft kan worden. 

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord