abonneren

Sony topman Howard Stringer door het stof

Sony CEO Sir Howard Stringer verontschuldigt zich voor inbraak op het Playstation Network. Sony belooft meer details bekend te maken aan de gebruikers van wie persoonlijke gegevens zijn gestolen.

In de VS bied Sony aan eventuele slachtoffers van de diefstal nu gratis telefonisch advies. Ook krijgen 'slachtoffers' een verzekering voor identiteitsfraude tot 1 miljoen dollar. Ook in andere delen van de wereld zal een dergelijke hulpdienst worden aangeboden.

Stringer herhaalt in zijn brief dat alles in het werk gesteld wordt om te onderzoeken wat er precies is gebeurd en om de problemen op te lossen. Ook stelt hij dat er tot nu toe geen misbruik van de gestolen creditcardinformatie is gemaakt.

Nieuwe aanval op komst
Terwijl Sony dus nog niet bekomen is van de vorige aanval, circuleren er nu geruchten op internet dat een hackersgroepering een volgende aanval plant op de servers van Sony. Deze actie zou worden gevoed door de onvrede over de wijze waarop Sony met de vorige aanval omging. De hackers zouden nog steeds toegang hebben tot de Sony-servers. Of deze hackersgroep dezelfde is die de eerdere aanval hebben gepleegd is niet bekend.

Via: Cnet

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie