abonneren

Sony toont USB2.0 Eye Camera voor de Playstation 3

Sony heeft eindelijk de langverwachte opvolger van de populaire EyeToy-camera aan de buitenwereld getoond. Sony heeft het woord 'Toy' uit de naam verwijderd om aan te geven dat de Playstation Eye geen speelgoed meer is maar een volwaardige next-gen USB2.0-camera. De Playstation Eye heeft vier keer de resolutie, twee keer de framerate en dubbel de sensitiviteit van zijn voorganger.

De Playstation Eye is, zoals de naam al doet vermoeden, speciaal ontwikkeld voor de Playstation 3. Volgens Richard Marks, werkzaam bij de R&D-divisie bij Sony Computer Entertainment America, voegt de camera veel toe aan de gebruikerservaring. Behalve audio- en videochat en de mogelijkheid om video's op te slaan op de harde schijf in de PS3, voegt de camera een hele nieuwe dimensie toe aan gaming. De camera heeft een framerate van 120 FPS bij een resolutie van 320x240 en een framerate van 60FPS bij een resolutie van 640x480. Deze framerate kan de camera zelfs bij weinig licht nog volhouden.

De Playstation Eye heeft een vierkanaals-microfoon met ‘multidirectional voice location tracking', ‘enhanced echo cancelling' en ‘background noise suppression'. Hierdoor kan het kristalheldere audio aan zonder dat er een koptelefoon nodig is. Elk van de vier kanalen kan 16 bits, 48kHz en SNR 90db aan.

Bij de camera krijgt de gebruiker ook de EyeCreate editingsoftware. Met deze software kan de gebruikers foto's, filmpjes en audioclips opslaan op de harde schijf van de PS3. Bij het maken van filmpjes kan de gebruiker kiezen uit een aantal opnamemogelijkheden, zoals time-lapse, slow-motion en andere visuele effecten.

Een game die veel gebruikt gaat maken van de Playstation Eye is het kaartspel annex videogame Eye of Judgement (zie afbeelding).

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie