abonneren

Sony stopt met Oled-tv in Japan

Sony stopt met de verkoop van de eerste Oled televisie in Japan. De XEL-1 heeft in de twee jaar na zijn introductie niet het verkoopsucces gebracht dat Sony ervan verwachtte.De het grote voordeel van Oled-schermen is het enorme contrast,hetgrote kleurbereik en het ontbreken van de noodzaak tot een achtergrondverlichting. Dit maakt dat de schermen heel dun kunnen zijn.
De productie van Oled-schermen is echter nog erg duur.  Volgens een bericht van Reuters zal Sony de verkoop in Japan stoppen als de voorraden uitverkocht zijn. De verkoop in Europa en Noord Amerika gaat wel door. Ook gaat Sony door met onderzoek en ontwikkeling van de oled-technologie. Sony ziet nog steeds toekomst voor grotere oled-schermen in tv's. Ook voor andere toepassingen bieden oled-schermen voordelen. Op de CES in 2010 toonde Sony een prototype van een 24,5-inch 3D amoled-tv.

Ook zijn er geruchten dat Sony met een nieuwe 27-inch oled-tv zal komen. Naast Sony is met name  LG, maar ook Samsung bezig met het ontwikkelen oled-panelen voor toepassing in televisies.

Via: Oled-display.net

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie