abonneren

Sony stelt 3D wereld Home voor de PS3 uit

Sony stelt de lancering van Home, de virtuele ontmoetingsplek voor PS3-eigenaren, uit tot volgend jaar. In de 3D virtuele wereld kunnen PS3-gamers een avatar en zelfgemaakte content creĆ«ren en andere PS3-eigenaren ontmoeten. De reden van het uitstel is dat Sony de kwaliteit van de dienst wil verbeteren."Dit wordt een wereldwijde dienst die een groot aantal functies gaat aanbieden waar gamers in de Japen, de VS, Europa en Azië om vragen," aldus Sony Computer Entertainment-baas Kazuo Hirai.
"Ons doel is om een dienst te lanceren die aan de verwachting van gamers wereldwijd kan voldoen."

Hirai deed geen mededeling over de verwachte prijsdaling van de PS3. Hij wilde wel benadrukken dat Sony het aantal titels voor zijn console wil vergroten om nieuwe kopers aan te trekken. Hiervoor heeft Sony de Britse softwareontwikkelaar Evolution Studios en zijn dochterbedrijf Bigbig Studios overgenomen. Het is niet bekend hoeveel geld Sony heeft neergeteld voor beide bedrijven.

Sony komt met een nieuwe controller met vibreerfunctie. De prijs voor de DualShock 3 controller, die in november in Japan wordt uitgebracht en volgend jaar in Europa en de VS, is nog niet bekend.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: