abonneren

Sony richt zich op een tweede plaats op tabletmarkt

Sony richt zich met tablets op de tweede plaats achter Apple. De ambities van Sony zijn niet gering, maar wellicht wel realistisch. Sony wil pas een tablet uitbrengen als ze met een product kunnen komen dat niemand verwacht.Om Apple van de eerste plaats te verdringen is gezien de voorsprong die de iPad heeft niet realistisch.
Toch zijn de ambities die Sony heeft ook niet bescheiden gezien het feit dat Sony in tegenstelling tot vele andere fabrikanten nog geen product klaar heeft. Samsung dat momenteel de tweede plaats inneemt heeft ondertussen ook al een flinke voorsprong en ook anderen zoals RIM met de Playbook lopen zich warm, om met een goed alternatief te komen.

Toch heeft Sony op de CES 2011-persconferentie melding gemaakt met de ontwikkeling van tablets bezig te zijn, aldus een bericht op Cnet. "We richten ons op het innemen van de tweede plaats op de tabletmarkt" aldus Sony woordvoerder Suzuki. Om dat te kunnen bereiken wil Sony ook een rol spelen in het aanbod van content. Dit zou bijvoorbeeld uit eigen tv- en filmstudio's kunnen komen.

Het ligt voor de hand dat Sony Android 3.0 als besturingssysteem zal gebruiken voor eigen tablets. De vraag is wat voor exclusieve functionaliteit Sony zal gaan brengen om zich van de overige aanbieders te onderscheiden. Het is niet ondenkbaar dat we bijvoorbeeld Playstationfunctionaliteit met touchschermbediening, die ook al in de maak is voor de Playstation Phone op een toekomstige tablet zullen aantreffen. De onlangs aangekondigde online muziekdienst Qriocity is een goede kandidaat voor het gebruik op een Sonytablet.  Ook zou Sony zich kunnen onderscheiden met bijvoorbeeld een 3D-scherm.  Voorlopig zullen we moeten afwachten. Met de Sony Ericsson smartphones, Vaio notebooks en e-readers heeft Sony in elk geval voldoende ervaring in huis om met een goed product te kunnen komen.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord