abonneren

Sony: "PS3 groot succes in Europa"

Na de nogal matige lancering in de VS lijkt het dat Sony's Playstation 3 het beter doet in Europa. Volgens Sony zijn er sinds de lancering op 22 maart ongeveer 800.000 PS3's in Europa verkocht.De lancering van de PS3 in de VS werd negatief beïnvloed door een gebrek aan consoles.
Terwijl er ongeveer een miljoen PS3's beschikbaar zijn voor Europese gamers waren er maar 200.000 beschikbaar voor de Amerikaanse markt.

Sony vecht met zijn PS3 een moeilijke strijd in de consolemarkt. De PS3 staat tegenover sterke concurrenten als Nintendo's zeer populaire Wii en Microsofts veelzijdige Xbox 360. Doordat Microsoft en Nintendo hun consoles eerder op de markt wisten te brengen, is Sony bezig met een lastige inhaalrace. De goede verkoopcijfers in Europa kunnen betekenen dat Sony redelijk snel de concurrentie weet bij te benen.

Grotere Harde Schijf
Om nog beter te kunnen concurreren met de Wii en de Xbox 360 denkt Sony erover na om een nieuwe versie van de PS3 uit te brengen met een 80GB harde schijf. Maar concurrent Microsoft zit natuurlijk niet stil. Op 29 april aanstaande zal Microsoft een nieuwe versie van zijn Xbox 360 op de markt brengen. Deze Xbox 360 ‘Elite' heeft een HDMi-uitgang en een 120GB harde schijf.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie