abonneren

Sony presenteert voorjaarscollectie

Als je aan pc-journalisten vraagt hoe ze weten dat het lente wordt, dan zullen je snel wijzen op het aantal voorjaarsshows dat moet worden afgelopen.
Na de presentaties van onder andere Samsung, LG en Panasonic in de afgelopen weken, was het donderdag 22 maart de beurt aan Sony om de line-up voor de komende maanden aan de pers te tonen.

Het grootste deel van de presentatie stond in het teken van High Definition, of Higher Definition zoals Sony het liever noemt. Om het evenement (tevens ingezet als dealerdagen) luister bij te zetten, was de entree en showroom van het kantoor in Badhoeverdorp aangekleed in Casino Royale sferen. De meest recente Bond-film is namelijk net uit op blu-ray. Grote tegenvaller: de aanwezige Aston Martin werd niet verloot onder de aanwezige journalisten.

Met 85 nieuw te lanceren producten zou je zeggen dat er ook een aantal spectaculaire primeurs te verwachten waren, maar 2007 is voor Sony Nederland kennelijk niet het jaar van de Grote Vernieuwing (terwijl er in januari op de CES te Las Vegas wel degelijk enkele verrassingen werden aangekondigd, waaronder een micro-pc en een module voor streaming hd content van internet naar tv). Toch passeerden voldoende fraai nieuwe releases de revue.

De Bravia-lijn met full hd (1080) flatscreen-tv's en 100 MHz hd ready tv's wordt met 47 nieuwe modellen uitgebreid, er ligt een blu-ray Vaio in de winkel en met de BDP-S1 wordt dit voorjaar Sony's eerste stand alone blu-ray speler geïntroduceerd. Hoewel... vanaf 23 maart is de PlayStation 3 te koop waar natuurlijk ook al een blu-ray speler voor de tv zit ingebouwd. Als andere verkoopargumenten voor de PS3 worden aangedragen dat de console full HD beeld genereert, beschikt over (draadloze) online toepassingen en gebruik maakt van draadloze controllers. Overigens is een statement van Sony naar buiten gegaan waarin er wordt beweerd dat 75 procent van de PS2-games compatibel zijn met de PS3 (inclusief games met minor en major ‘compatiblity issues'....). Er zijn inmiddels 1,8 miljoen PS2's in de Benelux over de toonbank gegaan en 350.000 PSP's, bij de launch van de PlayStation 3 zijn in eerste instantie 50.000 apparaten beschikbaar.

Verder voorziet Sony een belangrijke groei in de markt van de dvd/hdd recorders die vanaf nu standaard met een 1080 ‘upscale' processor worden uitgeleverd. De firma claimt dat 10 procent inmiddels een harddiskrecorder in huis heeft (en 80 procent nog over een vhs-recorder beschikt). Een groei naar 30 procent aan het eind van 2007 zit in de lijn der verwachtingen omdat mijn eind van het jaar verwacht de magische grens van 349 euro hoopt te naderen.

In het mobiele segment verschijnen - uiteraard - nieuwe walkmans en een minuscule video walkman met 8 GB geheugen en 2 inch scherm. De NV-U92 is het nieuwe, slanke navigatiesysteem, dat met 4,8 inch over het grootste scherm in de markt claimt.

Sony Ericsson zet haar twee-sporenbeleid voort met Walkman (W610 met memorystick voor zo'n 470 songs) en Cybershot telefoons (K810 met 3.2 megapixelcamera). De W880 en W660 telefoons zijn beide voorzien van TrackID. TrackID is een functie waarbij je de mogelijkheid hebt om enkele seconden van een nummer op te nemen (die je in de omgeving of op de radio hoort), en dat je vervolgens naar een herkenningservice stuurt waarna de informatie over de titel en de uitvoerende artiest per sms naar je telefoon wordt verzonden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie