abonneren

Sony Playstation 3 compacter, zuiniger en goedkoper

Sony introduceerde op de Gamescom in Keulen zijn nieuwe versie van de Playstation 3. In een nieuwe gestroomlijnde uitvoering, met een 120 GB hdd, voor €299.De nieuwe Playstation 3 lijkt nog als twee druppels water op de vorige, alleen is hij ongeveer een derde kleiner. Resultaat: een aanzienlijk aantrekkelijker uiterlijk en de PS3 is nu makkelijker te plaatsen.

Sony heeft kans gezien deze nieuwe generatie door een herontwerp met verder geïntegreerde halfgeleiders minder energie te laten gebruiken (34%). De voeding net als de ventilatie kunnen daardoor een stuk compacter, waardoor het geheel flink gekrompen is en niet onbelangrijk, minder lawaai maakt. Met de weer toegenomen schijfruimte van 80 naar 120 GB, met de blu-ray-speler en behoud van prestaties is de PS3 er zeker aantrekkelijker op geworden.

Gelijk met de komst van de nieuwe Playstation 3 op 1 september komt er een nieuwe versie van de systeemsoftware versie 3.0. die ook voor de bestaande Playstations gebruikt zal worden. Opvallende verandering is dat Sony in de nieuwe systeemsoftware de mogelijkheid om een ander besturingsysteem te installeren weghaalt. Helaas voor de Linuxfreaks zullen we maar zeggen.

Nieuw zijn een "Wat is nieuw venster" die snel de noviteiten in de Playstations store tonen. Er is een Bravia Sync functie voor het bedienen van het XMB menu met de afstandsbediening van een recente Bravia tv en een standby functie die de PS3 uitschakelt als de tv wordt uitgeschakeld. Een steun voor een verticale opstelling van de nieuwe PS3 wordt apart geleverd. Er zijn voor de Playstation 3 ondertussen meer dan 1000 gametitels.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord