abonneren

Sony Pictures en DivX sluiten distributiedeal af

Videotechnologieontwikkelaar DivX en Sony Pictures gaan samenwerken om consumenten de mogelijkheid te geven films van Sony in het DivX-formaat te downloaden. De films kunnen vervolgens afgespeeld worden op apparaten van Sony.Sony heeft nog niet bekendgemaakt welke films als eerste in het DivX-formaat gaan uitkomen. Wereldwijd zijn er meer dan 120 verschillende DVD-spelers die DivX-bestanden kunnen afspelen. Vooral in Japan, de VS, Canada, Europa en China zijn DivX-spelers populair.
Sony heeft op dit moment vijf verschillende DVD-spelers die DivX-gecertificeerd zijn en het bedrijf werkt aan meer modellen.

DivX claimt een ‘digital right management'-systeem te hebben ontwikkeld dat producenten beschermd, maar het kijkplezier van gebruikers niet verstoord. Uniek aan de technologie is dat de content geassocieerd wordt met de gebruiker in plaats van het afspeelapparaat zoals het geval is met de huidige DRM-technologieën. Het doel van DivX is om de videokwaliteit van content te behouden en toch hoge downloadsnelheden te realiseren.

DivX is bezig een deal te sluiten met AMD zodat in de nabije toekomst DivX-films ook op mobiele telefoons en andere draagbare apparaten afgespeeld kunnen worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord