abonneren

Sony pakt Playstation 3-hacker aan

Sony blijkt 'not amused' te zijn betreffende het beschikbaar komen van de PS3 kraak door de hacker Geohot en anderen, en eist een verbod op het publiceren van de tools.

Na jaren is het een groep hackers gelukt de beveiliging van de Sony PlayStation 3 te kraken (en daarmee ook die van de PSP).  Geohot (ook bekend onder de naam George Hotz) maakte hackingtools beschikbaar voor de PlayStation 3 en toonde tevens de hack in werking in een video. Met de hack wordt het mogelijk om software en games te draaien op de PlayStation 3 waarvoor Sony geen toestemming heeft gegeven. Te denken valt aan een Linux-distributie (dat ooit tot de toegestane mogelijkheden behoorde) maar ook illegaal gekopieerde games. En dat laatste is natuurlijk de grootste vrees voor Sony die nu al claimt dat de tool s gebruikt zijn voor dit doeleinde.

Sony wil daarom dat Geohot alle verwijzingen naar de tools, en uiteraard de tools zelf, van de website worden gehaald. Sony zou zelfs de apparatuur van Geohot in beslag willen nemen.

De hack zou volgens Sony inbreuk maken op de DMCA, the Computer Fraud and Abuse Act, de Copyright Act en nog een reeks lokale en algemene wetten.

Geohot heeft de gekraakte encryptiesleutel van zijn hoofdpagina gehaald maar linkt nog wel naar de oude homepage waar de gekraakte sleutel op staat.

In hoeverre Sony gelijk gaat krijgen in de rechtbank is misschien niet zo heel relevant meer aangezien de hack nu al op internet heeft gestaan en iedereen ermee aan de slag kan. Iets waar Sony weinig meer tegen doet ook al zou Geohot op alle punten schuldig worden bevonden.

Via: Guru3D

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie