Sony opent eReader voor andere formaten

In een moment van helderheid heeft Sony besloten zijn ebook-reader, de PRS-505, open te stellen voor twee populaire formaten. Hiermee komt er een eind aan de gedwongen koppeling met Sony's eigen BBeB-formaat. Vanaf nu kan de reader overweg met EPUB en Adobe PDF/A-bestanden.Dankzij een firmwareupgrade kan de populaire Sony PRS-505 nu overweg met het EPUB-formaat. Dat is hard nodig in de strijd tegen de Amazon Kindle, want Sony's eigen ebookbibliotheek telt slechts 40.000 titels tegenover de 140.000 titels die Amazon aanbiedt.
De PRS-505 kon al overweg met open formaten als PDF, TXT, RTF en Word-bestanden maar niet met drm-beveiligde ebooks buiten de eigen BBeB-boeken om.

Omdat een groot deel van de uitgevers gebruik maken van EPUB, waaronder Simon & Schuster, Penguin, HarperMedia, Hachette en Harlequin, heeft Sony nu besloten de reader ook voor dit formaat open te stellen. Hierdoor komt er een grote bibliotheek aan ebooks vrij, zoals de ebooks die te vinden zijn op Feedbooks. Het EPUB-formaat biedt leuke mogelijkheden, zoals ingebouwde stylesheets, ingebedde lettertypes en echte inhoudsopgaven.

De update voor de PRS-505 en Sony's eBook-software is op deze plek te vinden. De PRS-505 is in Nederland nog niet geïntroduceerd, maar dit zal vermoedelijk rond de kerst gebeuren.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: