abonneren

Sony onderneemt preventief actie tegen PS3-jailbreak

Sony heeft preventief actie ondernomen tegen een jailbreak voor de PlayStation 3. Het Australische OZ Modchips en Quantronics mogen de jailbreak (in de vorm van een usb-stick) niet verkopen en moeten hun huidige voorraad inleveren bij de rechter.Sony sleept de twee officiële verkooppunten van de PS3-jailbreak voor de rechter om de verkoop van de sticks te verbieden.
Tevens eist Sony de usb-sticks op om te onderzoeken wel lek er door hackers gebruikt wordt om de PlayStation 3 te kraken. Of Sony in een uiteindelijke rechtszaak gelijk krijgt van de rechter is nog niet zeker (modchips zijn legaal in Australië), maar het bevel van de rechtbank is een gevoelige klap voor Australische hackers.

Het lijkt er nu op dat Sony van plan is de PS3-jailbreak tegen te houden door te bewijzen dat de stick puur bedoeld is voor het distribueren of kopiëren van games, iets dat wél illegaal is in Australië. Wie de stick in zijn PlayStation 3 steekt, kan in een handomdraai games kopiëren naar en backups draaien vanaf een externe harde schijf.

TG Daily

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: