abonneren

Sony niet blij met populariteit Asus Eee-pc

Hoewel de Eee-pc in Nederland nog niet te koop is, doet Asus wereldwijd uitstekende zaken met de supergoedkope laptop. Daar is Sony niet blij mee: het bedrijf is bang dat mensen stoppen de laptop als 'innovatieve product' te kopen en het als gebruiksvoorwerp gaan zien.Volgens Mike Abary van Sony zullen alle laptopfabrikanten flink in de problemen komen wanneer de Asus Eee écht aanslaat. De mininotebook kost $299 tot $499 (verkoop) en biedt basisfunctionaliteit en matige prestaties.
Toch is de Eee uiterst populair en er is zelfs een trend ingezet onder andere fabrikanten, zoals Gigabyte, MSI en Everex.

Sony verkoopt juist relatief dure notebooks, met mogelijkheden die de concurrentie vaak niet biedt. Omdat concurrerende fabrikanten graag beter willen zijn, ontstaat er een gevecht op nieuwe features -- wat leidt tot constante innovatie. Ook Asus doet dit met zijn high-end notebooks. Sony is nu bang dat de populariteit van de Eee een eind maakt aan innovatie in het laptopsegment.

Analisten zien dit anders. Ondanks de grote vraag naar de Eee, is het onwaarschijnlijk dat dit segment zeer populair wordt. Mensen zijn nu eenmaal gewend geraakt aan een bepaalde luxe, zoals foto's en videofilms op high definition en realistische games. Dat zijn zaken die de Eee niet kan bieden. Zij noemen de vrees van Sony dan ook ongegrond.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: