abonneren

Sony: ''Microsoft liegt over Turbo Memory''

Sony claimt dat Microsoft's nieuwe besturingssysteem, Windows Vista, niet compatibel is met Intel's Turbo Memory-technologie.
Volgens Microsoft is dit onzin en is Vista wel degelijk in staat om flashgeheugen met de Turbo Memory-techniek aan te spreken.

Turbo Memory is een techniek om onboard flashgeheugen te gebruiken om de opstarttijd van Windows en laadtijden van applicaties te versnellen. Dell, Asus, Acer en Toshiba hebben notebooks in hun assortiment die voorzien zijn van Turbo Memory, maar Sony zegt dat dit onzin is. Het bedrijf is dan ook niet van plan laptops met Turbo Memory te gaan uitleveren. Volgens Sony kan Vista helemaal niet overweg met Turbo Memory.

Vista zou Turbo Memory wel herkennen en gebruiken, maar niet op de manier zoals het bedoeld is (namelijk voor betere prestaties). Vista zou het geheugen namelijk niet voorzien van informatie die het een volgende keer, bij het booten, kan gebruiken.

Microsoft ontkent de bewering van Sony. Volgens een woordvoerder heeft het bedrijf nauw samengewerkt met Intel om de techniek werkend te krijgen. Wanneer Microsoft kan bewijzen dat Sony ongelijk heeft, lijkt een rechtzaak een logisch gevolg.

Digital Trends

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: