abonneren

Sony met Vaio Netbook op de groene toer

Sony gooit het met zijn nieuwe Vaio W mini-notebook, dat net als alle andere nu verschijnende netbooks gebruik maakt van Intels nieuwe Atom N450, op de groene, ecologische toer.Nee Sony blijft het halsstarrig geen netbook noemen, maar dat is ook de nieuwe Vaio W wel degelijk.
Sony richt zich in zijn uitingen over het nieuwe apparaat op het milieu: Kwik-vrij display met led-verlichting, energie-efficient met een werktijd van 8,5 uur op een acculading en een "eco uitvoering" die gerecycled plastic bevat, een elektronische handleiding en een draagtas die 10% CO2 bespaart bij de productie. Zo is het niet alleen compact en eenvoudig te gebruiken maar ook minder slecht voor het milieu.

Vermoedelijk zijn er meer fabrikanten die een dergelijk verhaaltje kunnen opdienen, maar goed. Net als de vele andere nieuwe netbookjes heeft het dus de Atom N450, 1GB geheugen, 250GB harddisk en Windows 7 starter als besturingssysteem. Uiteraard ook wifi-n, bluetooth en webcam. Toch weegt dit moois nog 1,3 kg. De hamvraag: wat gaat hij kosten, is nog niet bekend. Wel dat hij in februari komt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: