abonneren

Sony maakt ondanks PlayStation 3 toch weer winst

Sony heeft in het laatste kwartaal goede resultaten weten te boeken. De Japanse gigant haalde een netto-omzet die 500 miljoen euro hoger ligt dan wat analisten hadden verwacht. De sterke omzet is vooral te wijden aan de consumer electronics-afdeling: camcorders en digitale camera's doen het goed.Het is duidelijk dat Sony's Cybershot- en Handycam-divisies goede resultaten boeken: dankzij deze divisies ziet Sony zijn kwartaalcijfers voor het eerst in tijden weer in het zwart.
Dat kan niet gezegd worden voor de lcd-divisie; ondanks uitstekende Bravia-verkopen heeft Sony last van de sterk dalende prijzen voor lcd-tv's.

Toch is de lcd-divisie niet het zorgenkindje van Sony. Vooral de computer entertainment-divisie doet het namelijk érg slecht. De PlayStation 3 verkoopt slechter dan verwacht en Sony lijdt flinke verliezen op de console. Toch is er ook voor deze divisie wat hoop: door de overstap op een nieuw productieproces kan de PS3 goedkoper geproduceerd worden en de introductie van PlayStation Home trekt ook weer nieuwe klanten.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie