abonneren

Sony lijdt grootste verlies in vier jaar

Sony heeft tussen januari 2007 en maart 2007 zijn verlies zien groeien naar $563 miljoen.
Dit verlies is te wijten aan de hoge kosten van de PlayStation 3: de gamesdivisie is verantwoordelijk voor een verlies van maar liefst 2 miljard dollar.

Dat Sony ingecalculeerd heeft dat er verlies gedraaid wordt op de PS3 is bekend, maar of het bedrijf zich gerealiseerd heeft dat het om dergelijk grote verliezen zou gaan is onbekend. De PS3 wordt ver onder de kostprijs verkocht om een brede schare gebruikers te werven. Op elke PS3 wordt $240 verlies geleden. Overigens verwacht Sony dat door de dalende prijs van componenten het verlies minder zal worden.

Het lijkt er dus op dat de overige divisies van Sony niet tegen het PS3-verlies op kunnen boksen om het totaal onder de streep in de zwarte cijfers te laten eindigen. Vooralsnog is Sony niet van plan om maatregelen te nemen - het bedrijf hoopt dat het op jaarbasis betere cijfers kan laten zien.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord