abonneren

Sony laat Playstation Portable Go uitlekken

Eigenlijk zou Sony komende dinsdag op de E3 een persconferentie houden. Maar de details over de nieuwe PSP zijn nu al uitgelekt via Sony's eigen online videomagazine Qore. Sony gaat op de E3 gamebeurs een nieuwe PSP aankondigen, zo blijkt uit de te vroeg gepubliceerde video. De PSP gaat op een aantal punten veranderen: er zit geen umd-drive in en het apparaat krijgt een uitschuifbare gamepad.

In de gelekte video worden alle details gegeven over de nieuwe PSP-lijn. Hoofd marketing John Koller van Sony haalt de PSP Go uit een geheimzinnig koffertje met opdruk 'Top Secret'. De Go is kleiner dan voorgaande PSP-modellen en beschikt over een schuifmechenisme om de besturingsknoppen zichtbaar te maken. De PSP Go weegt nog maar 108 gram; het apparaat is minder breed en heeft een kleiner scherm van slechts 3,8 inch in plaats van 4,3 inch. De schermresolutie blijft echter hetzelfde: 480 x 272 pixels. Een touchscreen ontbreekt, maar er is wel Bluetooth toegevoegd, om draadloze headsets te gebruiken en om via een mobiele telefoon toegang tot internet te krijgen. Intern is 16GB Flash aanwezig, uitbreidbaar met een MemoryStick Micro.

Er gaan al maandenlang geruchten over de nieuwe PSP. Het ontbreken van een umd-drive heeft ook gevolgen voor de distributie van games: Sony is van plan om dit uitsluitend via Playstation Network te doen. Aanvankelijk gaat het daarbij om games, later volgen ook films. Wat het aanbod betreft wil Sony zich eerst op kleinere titels en casual games richten, zoals Little Big Planet.

De YouTube-video is op dit moment nog online te zien.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord