abonneren

Sony krijgt het aan de stok met laptopgebruikers

U kent het wel: u koopt een nieuwe laptop en al vanaf het eerste moment komen de pop-ups u tegemoet. De reden? De fabrikant heeft zich door softwareleveranciers laten omkopen om hun programma's voor te installeren. Op dit punt heeft Sony zich nu negatief in de kijker gespeeld.Dat een gloednieuwe laptop al 'vervuild' is met trial-programma's en links naar websites is geen nieuw fenomeen en vrijwel elke fabrikant maakt zich er schuldig aan. Sony gaat echter een stapje verder -- te ver, volgens kopers.
Het bedrijf biedt namelijk aan om de trial-programma's te verwijderen ("Fresh Start") maar durft hier maar liefst $49.95 voor in rekening te brengen. Gebruikers kunnen hier al bij het bestellen van de laptop voor kiezen.

Uiteraard heeft deze zet van Sony voor flink wat verontwaardiging gezorgd bij gebruikers, die het belachelijk vinden dat ze moeten betalen voor het opruimen van rommel die Sony zelf op de laptop zet. Het maken van een tweede 'install image' zonder trialware is een fluitje van een cent voor Sony, dus de prijs lijkt geheel uit de lucht gegrepen.

Sony is zich nu rotgeschrokken over de negatieve reacties van gebruikers en de persaandacht die het incident gekregen heeft, en heeft de "Fresh Start"-optie onmiddelijk aangepast. Op een groot aantal modellen is het verwijderen van de trialware nu gratis. Hoewel dit een voorbeeld zou moeten zijn voor andere fabrikanten, laat het hele gebeuren toch een wat wrange nasmaak achter. Of de "Fresh Start"-mogelijkheid ook gaat gelden voor Nederlandse Sony-laptops is niet bekend.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord