abonneren

Sony komt met kleinste digitale camera's met 3D

Sony brengt het gebruik van 3D-beelden op een ander niveau met de introductie van bijzonder compacte camera's met 3D-fotografiemogelijkheden. Hiermee geeft u een 3D-tv geheel nieuwe gebruiksmogelijkheden.Het gaat om de WX5 en de TX9, die allebei 3D Sweep Panorama aan boord hebben.
Als op de sluiterknop gedrukt wordt, legt de Exmor R CMOS-sensor op hoge snelheid veel afbeeldingen vast als de camera van links naar rechts wordt bewogen. De informatie van maximaal 100 afbeeldingen wordt automatisch gecombineerd tot één panoramische 3D-afbeelding. Deze bijzondere 3D-foto's zijn te bekijken door de camera via een HDMI-kabel op een 3D-televisie aan te sluiten.

Ook zit er een Multi Angle-functie op. De camera maakt zeer snel vijftien beelden. De uiteindelijk samengestelde afbeelding wordt weergegeven in ‘3D-stijl' en het onderwerp is dan te bekijken vanuit verschillende hoeken door de camera te bewegen of te kantelen. Sensoren in de camera detecteren hoe de camera driedimensionaal wordt bewogen en door het scrollen door de volgorde van de Multi Angle frames is de foto te bekijken op het lcd-scherm. Deze functie werkt ook als de camera is aangesloten op een gewone televisie. Als de camera dan wordt gekanteld is het onderwerp vanuit verschillende hoeken te bekijken op de televisie.

Andere specificaties? Ruisarme afbeeldingen, Full HD (1920x1080, 50i) AVCHD-filmpjes, defocus, 12,2 megapixel. Beide toestellen zijn vanaf september verkrijgbaar. De WX5 gaat 320 euro kosten; de TX9 400.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie