abonneren

Sony introduceert eerste Profile 2.0 blu-ray-spelers

Nu blu-ray aan de winnende kant van de formatenoorlog staat, werkt Sony hard aan het toevoegen van geavanceerde functies. Er zijn inmiddels twee nieuwe spelers aangekondigd die gebaseerd zijn op Profile 2.0 met nieuwe functies als BonusView en BD-Live.BonusView is Sony's naam voor wat neerkomt op picture-in-picture. Deze techniek is verplicht voor alle toekomstige blu-ray-spelers. De picture-in-picture-techniek is bedoeld voor videocommentaar in films en was al beschikbaar in het concurrerende hd-dvd-formaat.

BD-Live staat voor een ethernetpoort waarmee de speler aangesloten kan worden op internet. Hiermee kan de speler niet alleen firmwareupdates binnenhalen, maar ook speciale bonuscontent. Ook hier was het hd-dvd-formaat Sony al voor: veel hd-dvd-schijfjes werden geleverd met internetcontent zoals features, trivia, trailers en enquetes. De eerste blu-ray-schijven met deze techniek zullen later dit jaar in de winkel liggen.

Sony's BDP-S350 ($400) en BDP-S550 ($500) zullen deze twee technieken volledig ondersteunen. Daarnaast hebben de modellen een poort voor een externe drive; de BDP-S550 wordt standaard geleverd met een 1 GB drive. Ook kan de S550 overweg met dts-hd high resolution audio, dts-hd master audio en 7.1-kanaals analoge output.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie