abonneren

Sony Internet tv nu met NOS Journaals

Vanaf nu zijn op Sony Internet TV in Nederland de vijf meest recente NOS Journaals en laatste vijf afleveringen van het NOS Jeugdjournaal te bekijken via de nieuwste Sony Bravia-televisies en Blu-ray Disc-spelers.Sony internet tv bestaat uit twee on demand-services: Bravia Internet Video (beschikbaar op bepaalde nieuwe Bravia-TV's, Blu-ray DiscTM-spelers en thuisbioscoopsystemen) en
Bravia Internet Widgets (exclusief voor bepaalde Bravia-TV's).

Met Bravia Internet Video is internet via de televisie mogelijk door online content via een breedbandverbinding te streamen, zonder aan een pc verbonden te zijn.
Bravia Internet Widgets is exclusief voor de nieuwe Bravia-televisies en maakt het mogelijk om via widgets real-time updates van sites als Twitter, Flickr en Facebook direct op het scherm te zien. Door één druk op de knop op de afstandsbediening zijn persoonlijke widgets te kiezen en te downloaden. De widgets worden automatisch bijgewerkt met de meest recente informatie zonder dat de televisieweergave wordt onderbroken.

Deze aankondiging van Sony betreft de NOS jounaaluitzendingen. Het heeft dan ook niets te maken met de aankondiging van Sony Internet TV gebaseerd op Google TV, zoals die toevallig gelijktijdig in de Verenigde Staten is gedaan. De aankondiging in de VS van Google TV, is op open standaarden gebaseerd. Deze nieuwe vorm van Internet TV is niet Sony specifiek. Dit roept wel twijfels op over het voortbestaan van Sony's bestaande eigen internet TV-ontwikkeling.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: