abonneren

Sony heeft nieuwe PS2; wederom PS3-problemen

Sony kampt nog steeds met tekorten van de aankomende PlayStation 3-console. In plaats van de geplande 100.000 units brengt Sony slechts 80.000 units naar de Japanse markt. Als pleister op de wonde introduceert Sony een nieuwe limited edition PS2 voor wie toch iets onder de kerstboom wil hebben.Waarom het aantal PS3's bij introductie naar beneden geschroefd heeft is niet bekend, maar er wordt gegokt op een tekort aan blauwe laserdiodes die nodig zijn voor de blu-ray-drive in de PS3. Of het Amerikaanse target van 400.000 stuks gehaald zal worden blijft dus ook nog de vraag.
Dit totaalaantal van 480.000 staat in schril contrast met het aantal PS2's dat beschikbaar was bij de introductie: ongeveer 1 miljoen. Dat betekent dus dat de PS3 in preorder binnen no-time uitverkocht zal zijn.

Als 'pleister op de wonde' komt Sony nu nog met een nieuwe PlayStation 2. De limited edition Silver PlayStation 2 wordt geleverd voor $129 en daarvoor krijg je twee dualshock controllers gratis. De actie is tegenwicht voor Microsoft's plannen om deze kerst weer flink uit te pakken met de Xbox 360. De PlayStation 2 verkoopt nog steeds beter dan de Xbox 360, maar Sony wil geen enkel risico lopen. Het totaal aantal PS2-consoles dat al verkocht is loopt inmiddels tegen de 111 miljoen wereldwijd.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie