abonneren

Sony: géén prijsverlaging PlayStation 3!

De grote baas van Sony Corporation, Howard Stringer, heeft nogmaal benadrukt dat er geen prijsverlaging op komst is voor de PlayStation 3. Als Sony de console goedkoper zou verkopen, dan zou Sony verlies maken op elke PlayStation 3 die uit de fabriek rolt.Steeds meer gameontwikkelaars eisen dat Sony de prijs van zijn PlayStation 3verlaagt. De console is behoorlijk duur in vergelijking met de Nintendo Wii en zijn grote concurrent, de Xbox 360. Door de hoge prijs verkoopt de PlayStation 3 niet de aantallen die de gameontwikkelaars hopen en zo worden er dus ook minder games verkocht.
Dat leidt weer tot tegenvallende opbrengsten voor PS3-titels. Gameontwikkelaars willen dat Sony de situatie corrigeert, omdat ze anders geen zin meer hebben games voor deze console te ontwikkelen.

Stringer zegt niet te buigen voor de ontwikkelaars. Hij wil eveneens geen concessies doen aan de hardware. Er zullen dus geen goedkopere componenten gebruikt worden, wanneer deze niet aan het huidige kwaliteitsniveau voldoen.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: