abonneren

Sony geeft trage reactie gevaarlijk laptopaccu's toe

Sony heeft het op dit moment erg zwaar. Het bedrijf heeft niet alleen grote problemen met de productie van de Playstation 3 maar ook de problemen met exploderende laptopaccu's heeft het imago van Sony ernstig geschaad. Sony-president Ryoji Chubachi probeert het nu een beetje goed te maken door ruiterlijk toe te geven dat zijn bedrijf wat betreft de problemen met de laptopaccu's te traag heeft gereageerd.

Sony's problemen begonnen allemaal toen Dell aankondigde dat het 4,1 miljoen laptopaccu's van Sony terugstuurde omdat ze brandgevaarlijk waren. Na Dell's aankondiging besloten andere fabrikanten ook om de Sony-accu's terug te sturen. In totaal zijn er ongeveer 10 miljoen laptop-accu's naar Sony teruggestuurd. Eind oktober bood Sony zijn excuses aan voor de slechte accu's, maar toen was het bedrijf al $444 miljoen kwijt aan kosten en was zijn imago ernstig geschaad.

Nu probeert Sony-president Ryoji Chubachi het goed te maken door toe te geven dat Sony eerder het probleem met de accu's had moeten onderzoeken. Hierdooor was er waarschijnlijk minder bezorgdheid geweest rondom de veiligheid van de accu's. Chubachi liet ook weten dat Sony nog steeds goede producten maakt, ondanks de vele tegenslagen die het bedrijf de afgelopen tijd heeft gehad.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: